Trade Fair Naaldwijk | Ontdek de noviteiten van Beauty Plants op…
Beautyplants

Ontdek de noviteiten van Beauty Plants op Trade Fair Rijswijk

Gepubliceerd: 28 februari 2024
In zeven jaar tijd groeide Beauty Plants uit tot een van de grootste aanvoerders van de populaire Mandevilla. Daarnaast staat het bedrijf regelmatig in de spotlights met nieuwe producten. Wat is hun geheim en wat mogen we verwachten op Trade Fair Rijswijk? We vragen het mede-eigenaar Stef Koene (rechts).

De kwekerij is gevestigd in Maasland, tegen de rand van het Westland. Daar leggen Stef en zijn broer Tim zich toe op de teelt van drie soorten: de Mandevilla, de Anigozanthos en de Camellia. Het bedrijf staat bekend als innovatief en schuwt experimenten niet. Hoe blijven ze zo innovatief?


Aanjagers van vernieuwing, met een passie voor marketing
Stef: “We zijn best wel eigenzinnig. We maken keuzes vanuit ons eigen gevoel. Als wij ergens in geloven, durven we daar op in te zetten. Dat kan een bepaalde teeltwijze zijn of een bepaald product. Vervolgens is het de kunst om dat product goed in de markt te zetten. Marketing is daarbij natuurlijk belangrijk, en daar ligt onze passie. Het is denk ik ook één van onze sterkste punten.”

“Daarnaast hebben we in de jaren een goede connectie met veredelaars opgebouwd. We geloven in de kracht van samenwerking. Bovendien helpt het dat onze medewerkers heel scherp zijn. Al zij iets opvallends in het gewas zien, staat het binnen een mum van tijd op ons bureau. Samen houden we altijd onze ogen open. Het is niet voor niets dat in ons logo een oog verwerkt is: altijd scherp op vernieuwing.” In dat kader komt Beauty Plants ook met een nieuwe stand naar Trade Fair Rijswijk.


Nieuwe producten op Trade Fair Rijswijk
En ook op Trade Fair Rijswijk kunnen we nieuwe dingen verwachten, bijvoorbeeld een nieuwe potmaat in de Anigozanthos, vertelt Stef. ‘’We gaan potmaat 19 introduceren. Deze positioneren we meer als buitenplant, terwijl onze P12 zowel voor binnen als buiten geschikt is. De P19 zal vanaf ongeveer week 24 tot week 36 beschikbaar zijn. Daarnaast komen we met een nieuwe maat Mandevilla, potmaat 20. Het is een groot struikje, wat je als kant-en-klaar product op tafel kunt zetten. Deze wordt gekweekt in een hoge, stoere Elho-pot. En er zit nog meer leuks in de pijplijn: we gaan Echinacea in potmaat 17 op de markt brengen. Deze gaan we lekker zomers positioneren, in een ton-sur-ton pot met een gezellig etiket. Maar daarvoor komt de Trade Fair Rijswijk nog iets te vroeg.”

Benieuwd naar de noviteiten van Beauty Plants? Kom naar Trade Fair Rijswijk en breng een bezoekje aan stand 5.8. De toegang is gratis, meld je wel hieronder aan.