Trade Fair Naaldwijk | Boomkwekerij Cees Koemans presenteert nieuw…
Bloemenmix

Boomkwekerij Cees Koemans presenteert nieuw concept op Trade Fair Rijswijk

Gepubliceerd: 31 januari 2024
Op Trade Fair Rijswijk, dé beurs voor alles op het gebied van kamer-, tuin- en terrasplanten, presenteren verschillende exposanten nieuwe producten en concepten. Een voorbeeld daarvan is ‘The Living Garden Flowermix’ van Boomkwekerij Cees Koemans.

Casper Hoogervorst van Boomkwekerij Cees Koemans vertelt er meer over. “We zien bij consumenten, maar ook bij landbouwers, een groeiende interesse in duurzaamheid en biodiversiteit. Het aanleggen van borders en perceelranden met zomerbloemen, waar veel insecten op af komen, is een mooie manier om de biodiversiteit te bevorderen.”

Echter, bij de meeste zomerbloemenmengsels die ingezaaid moeten worden, duurt het wel 2 tot 3 weken voordat ze ontkiemen, legt hij uit. “En soms worden de bloemen die eruit groeien wel anderhalve meter hoog. Dat is niet altijd even praktisch. Met ons concept nemen we het zaaien uit handen: de zaadjes zijn alvast ontkiemd tot kleine plantjes. Dat scheelt veel tijd. We hebben op onze kwekerij zelf proefjes uitgezaaid en we hebben uitsluitend soorten geselecteerd die niet hoger worden dan 25 tot 55 centimeter. Dat is een stuk compacter, waardoor ze prima in een kleine tuin of border passen.”

25 verschillende soorten bloemen
De tray bestaat uit goed doorwortelde ‘plugs’, waarbij iedere plug 5 verschillende bloemen bevat. “Zo kunnen we een diversiteit van 25 soorten aanbieden. Daarmee creëer je op korte termijn zo’n 1m2
plantvak of 2,5 meter border met zomerbloemen. Bijkomend voordeel is dat onkruid minder kans krijgt.”

Om de tray zit een kleurrijke cover met informatie over de bloemensoorten die erin zitten, in het Nederlands, Duits of Engels. Desgewenst kunnen bedrijven de trayrand ook aanpassen met een eigen logo. Waar kunnen we dit product straks tegenkomen? Casper: “Het is nog nieuw, dus dat is nog niet helemaal bekend, maar is er al wel interesse. Onze kwekerij levert aan groothandelaren, en uiteindelijk is het de bedoeling dat het product onder andere in supermarkten of bouwmarkten komt te liggen, bijvoorbeeld bij de kassa als ‘meeneemproduct’.”

Hij geeft nog mee dat zomerbloemen wel vorstgevoelig zijn. “We raden dus aan om met IJsheiligen (de periode rond 11 tot en met 15 mei) te planten, dan komt er meestal geen nachtvorst meer voor. Dat komt precies mooi uit met Moederdag, die dit jaar op 12 mei valt. Zo kan The Living Garden Flowermix wellicht als mooi Moederdagcadeau fungeren.”

Kom naar Trade Fair Rijswijk
Meer weten over dit concept? Boomkwekerij Cees Koemans (standnummer 3.15) is te vinden op Trade Fair Rijswijk. De beurs vindt plaats op 13 en 14 maart 2024 in De Broodfabriek in Rijswijk.