Trade Fair Naaldwijk | Aphrodite Orchidee biedt klanten…
Aphrodite Orchidee 003

Aphrodite Orchidee biedt klanten totaaloplossing op Trade Fair Rijswijk

Gepubliceerd: 22 februari 2024
Aphrodite Orchidee kweekt in Rozenburg, in de omgeving van Royal FloraHolland Aalsmeer, op zo’n 4 hectare pot-orchideeën. Het familiebedrijf wordt inmiddels door de derde generatie gerund en bestaat al 90 jaar. Nog even en we mogen Aphrodite Orchidee Koninklijk noemen! Wat mogen we van deze exposant op Trade Fair Rijswijk verwachten?

Aphrodite Orchidee begon oorspronkelijk als groente- en rozenteler, maar legt zich sinds de jaren zeventig al toe op het kweken van orchideeën. Vandaag de dag beschikt het bedrijf over een breed assortiment Phalaenopsis en richt het zich met name op het meertakkensegment, met 3, 4 of zelfs 5 takken.

Duurzaamheid als speerpunt
“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het kweekproces”, vertelt Dennis van Hemert, verantwoordelijk voor sales. “We recirculeren water en mest en passen een Total Energy-installatie toe in combinatie met een warmtepomp. Warmte- en koudeopslag doen we duurzaam, zowel boven- als ondergronds. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk plastic te reduceren: we maken gebruik van pulptrays en papieren hoezen. Bij sommige soorten doen we ook niet om iedere plant een hoes, maar bijvoorbeeld alleen om de buitenste in de doos. Ook dat scheelt veel materiaal.”

Zichtbaar zijn op beurzen
Het bedrijf vindt het belangrijk om zichtbaar te zijn op beurzen. “Je producten worden gezien en je kunt met eindklanten spreken, waar je normaal gesproken eigenlijk alleen contact hebt met exporteurs. Je hoort uit eerste hand waar behoefte aan is. Scandinavische landen en Frankrijk zijn belangrijke afzetmarkten, maar tegenwoordig gaat het luxere segment ook steeds meer naar Oost-Europa, met name Polen. We merken dat het bestedingspatroon daar in de jaren is veranderd.”

Trade Fair Rijswijk: gemak voor de luxere retail
Wat mogen we van Aphrodite Orchidee verwachten op Trade Fair Rijswijk? Dennis: “We hebben een stand laten maken waarin we voor de luxere retail een totaaloplossing aanbieden: we stellen een complete Deense kar met verschillende producten samen, die de klant in één keer kan bestellen. Ik wil verschillende varianten aanbieden, afhankelijk van wat er bij de klant mogelijk is qua prijs. Tijdens de beurs willen we vooral luisteren naar de wensen van klanten en ophalen wat zij graag zouden zien op zo’n kar. Op die manier wordt het voor hen ook echt van toegevoegde waarde.”

Aphrodite Orchidee is op Trade Fair Rijswijk te vinden in stand nummer 10.4. Een bezoek aan de beurs is gratis, meld je vooraf wel even aan: