Trade Fair Naaldwijk | Amigo Plant presenteert nieuw product op Trade…
Amigo Plant

Amigo Plant presenteert nieuw product op Trade Fair Rijswijk

Gepubliceerd: 16 februari 2024

Amigo Plant sleepte met de Aloë Medivera®, een exclusieve variant van de traditionele Aloë Vera, al de prestigieuze Noviteitenprijs van IPM Essen in de wacht. De plant is te bewonderen op Trade Fair Rijswijk, maar er is meer nieuws: op deze beurs zal Amigo Plant wederom met een noviteit komen!

Vernieuwing is dan ook de speerpunt van het familiebedrijf uit Heerhugowaard, zegt Jacco Huibers, die er met veel plezier werkzaam is. “We zijn vooral bezig met de uitbreiding en vernieuwing van het assortiment succulenten, ofwel vetplanten, die het water in de bladeren opslaan. We kruisen en veredelen soorten, en zo is uiteindelijk ook Medivera®
uit de traditionele Aloë Vera ontstaan.”

Beter bestand tegen ziektes en omgevingsfactoren
Aloë Vera staat bekend om de geneeskrachtige en verzachtende werking, maar het natuurproduct is nooit ontwikkeld om het in de woonkamer vol te houden, gaat hij verder. “Vanaf 2016 zijn we bezig geweest om de plant te veredelen, zodat het steviger wordt en beter bestand is tegen ziekten en omgevingsfactoren, zoals transport en wisselende lichtomstandigheden. De plant kan simpelweg meer hebben. Daarnaast is de diversiteit groter: we hebben een groene, een lichte en een bonte variëteit. En als klap op de vuurpijl kan de Medivera® ook nog bloeien”, vertelt Jacco enthousiast.

Wederom een noviteit op Trade Fair Rijswijk
Amigo Plant levert op dit moment alleen nog aan Nederlandse tuincentra en cash & carry’s, en breidt dit langzaam uit. “Daarom is de beurs ook belangrijk voor ons: zo zorgen we voor meer bekendheid en bovendien is het een mooi moment om klanten te verrassen en nieuwe producten aan te kondigen. Want ook voor Trade Fair Rijswijk hebben we weer een primeur. Het gaat om een nieuwe variëteit Cotyledon, de Elephant Trunk. Ik zou zeggen: kom vooral langs om ‘m te bekijken!”

Bezoek de beurs
Benieuwd naar de Medivera® en de Elephant Trunk? Breng op 13 en 14 maart 2024 een bezoek aan Trade Fair Rijswijk! De toegang is gratis, meld je wel even aan via onderstaand formulier.