Trade Fair Naaldwijk | Klaar voor het buitenseizoen met de planten…
Plantanious

Klaar voor het buitenseizoen met de planten van Plantanious en Persoon Potplanten

Publiziert: 6. März 2024
Nog even en dan is het zover: Trade Fair Rijswijk op 13 en 14 maart 2024. Met deze voorjaarsbeurs beginnen we aan een fris, nieuw plantenseizoen. Ook exposant Plantanious is er klaar voor, vertelt mede-eigenaar Joost Jansen (rechts op de foto).

Plantanious kweekt op ongeveer 9 hectare verdeeld over 2 locaties in het Westland een brede range aan groene kamerplanten, maar ook bloeiende seizoensproducten voor buiten. In het assortiment zitten onder andere verschillende soorten strelitzia, alstroemeria, gerbera, fuchsia, hibiscus en ficus.

Duurzaamheid in het DNA
Duurzaamheid zit in het DNA van het familiebedrijf, dat Joost samen met zijn tweelingbroer Freek runt. “Zo’n 14 jaar geleden zijn wij in het bedrijf gestapt, en 2 jaar geleden hebben we Persoon Potplanten overgenomen. Dit was van onze ooms. Sinds afgelopen januari is ook ons neefje Quint (links op de foto) toegevoegd aan de directie en is hij mede-eigenaar. 14 jaar geleden zijn Freek en ik eigenlijk direct begonnen met het integreren van biologische middelen en een biologisch klimaat in de kas. Ook onze energie wekken we duurzaam op met 1600 zonnepanelen en aardwarmte. Onze locatie in Kwintsheul draait al 6 jaar volledig op aardwarmte, daar gebruiken we helemaal geen gas meer. Dat is wel uniek in de sector. In De Lier bij Persoon Potplanten gebruiken we restwarmte die onze buurman over heeft. Ook dat past mooi in onze duurzame strategie.”

Trade Fair Rijswijk: klaar voor het voorjaar
Wat mogen we van het bedrijf verwachten op Trade Fair Rijswijk? Joost: “De stand is helemaal uitgerust voor het voorjaar, met producten voor het buitenseizoen dat in april/mei losbarst. Leuk is dat we ook een nieuwe soort hibiscus laten zien, de HibisQs. Deze wordt in Nederland door twee kwekers geproduceerd, en is dus best exclusief. Bijzonder aan deze plant is de sierwaarde. De traditionele hibiscus open zijn bloem en sluit in de avond weer. Deze zelfde bloem gaat de volgende dag niet meer open en komt er een nieuwe bloem. De HibisQs heeft een bloem die open gaat en 3 dagen open blijft staan. Kom deze bijzondere plant vooral bekijken!”

Joost voegt er nog aan toe dat dit jaar een dartbord in de stand te vinden is. Als je als bezoeker bulls eye raakt, kun je een mooie plant winnen. Genoeg reden dus om langs te komen!

Benieuwd naar de HibisQs en de andere producten van Plantanious en Persoon Potplanten? Kom naar Trade Fair Rijswijk en een breng een bezoekje aan stand 1.1. De toegang is gratis, meld je wel even aan via dit formulier.